Ga naar de inhoud

Over de luchthaven

Luchthaven Weeze is een klein vliegveld op ongeveer 75 kilometer afstand van de stad Düsseldorf en de grotere luchthaven International Airport Düsseldorf. Airport Weeze, zoals de luchthaven officieel heet, wordt aangeduid met luchthavencode NRN en wordt ook wel Weeze Düsseldorf Niederrhein Airport genoemd. De luchthaven bestaat sinds 2003 en biedt alle voorzieningen die u als reiziger wenst. Zo is er op de luchthaven toegang tot internet, zijn er volop mogelijkheden om (tax free) te winkelen en is er voldoende parkeergelegenheid, zodat het niet noodzakelijk is om een parkeerplek te reserveren. Daarnaast is de luchthaven geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vooral in de ochtenduren dient u rekening te houden met drukte op de luchthaven. U wordt dan ook verzocht om twee uur van tevoren aanwezig te zijn.

25 miljoen passagiers luchthaven Weeze

Weeze airport heeft inmiddels 25 miljoen passagiers ontvangen, de luchthaven net over de grens bij Nijmegen. De Luchthavendirecteur Ludger van Bebber ontving de 25 miljoenste gast direct na de landing met bloemen en een vluchtvoucher. Een mijlpaal voor deze luchthaven.

15-jarig bestaan

in mei vierden zij het 15-jarig bestaan van het vliegveld Weeze. Een paar weken later mogen we ons al verheugen over de 25 miljoenste passagier, zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber. ‘Dit cijfer benadrukt de potentie van onze luchthaven bij Nederlandse en Duitse reizigers.