Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Onderstaand diverse vragen over de luchthaven Weeze Airport.

Is er op Weezen een plaats voor gevonden voorwerpen?

Wanneer u iets kwijt bent geraakt op de luchthaven of aan boord van een toestel, kunt u zich wenden tot de medewerkers van de informatiebalie. Deze vindt u op de begane grond. De informatiebalie is geopend van 7:00 tot 23:00 uur en is ook telefonisch of per email bereikbaar op telefoonnummer +49 (0)28 37 / 66 61 11 of emailadres [email protected].

Zijn dieren toegestaan op de luchthaven?

In de terminal van Airport Weeze zijn dieren wel toegestaan, maar als u een dier mee wilt nemen op uw vliegreis dan dient u vooraf bij de betreffende luchtvaartmaatschappij te informeren of dit is toegestaan. Dit is niet bij alle luchtvaartmaatschappijen het geval en de regels rondom het meenemen van dieren kunnen verschillen per maatschappij.

Is er een fietsverhuur aanwezig?

Op Airport Weeze heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren. De fietsenverhuur van 2-Land-Reisen kunt u vinden in de terminal naast de reisbureaus. Voor €3 huurt u al een fiets voor 2 uur. Verder betaalt u €4 voor 3 uur, €5 voor 4 uur of €9 voor een hele dag.

Luchtvaartmaatschappijen

Voor een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen die op Airport Weeze starten en landen klikt u hier.

Medisch reisadvies

Op Airport Weeze is geen apotheek aanwezig.

Openingstijden van de terminal

De terminal van Airport Weeze is 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend. U kunt in de terminal echter niet overnachten.

Toegankelijkheid voor gehandicapten

Om een goede toegankelijkheid en service te kunnen garanderen voor reizigers met een handicap, is het van belang dat u zich vooraf aanmeldt. Bij voorkeur meldt u direct bij het boeken van uw reis wat de aard van uw handicap is en welke vorm van begeleiding u nodig heeft op Airport Weeze en op de luchthaven van uw bestemming.

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Om de toegankelijkheid van Airport Weeze te verzekeren voor reizigers met een handicap, zijn er op parkeerterrein P1 speciale gehandicaptenparkeerplaatsen gereserveerd. U kunt hier gebruik van maken door uw Europese gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar op uw dashboard te leggen. De parkeerkosten kunt u betalen bij het bureau van de parkeerservice. Deze bevindt zich op de eerste verdieping in de terminal, er is een lift aanwezig. U kunt hier ook aanspraak maken op het goedkopere parkeertarief van parkeerterrein P3.

Is er op de luchthaven een geldautomaat aanwezig?

Op Airport Weeze bevinden zich twee geldautomaten. U vindt deze op de begane grond naast de aankomsthal of naast de reisbureaus. U kunt de geldautomaten herkennen aan het internationale symbool.

Er is overigens geen geldwisselkantoor aanwezig.

Mag je roken op de luchthaven?

Op de luchthaven is roken niet toegestaan, met uitzondering van de Clubmasters Smokers Lounge en de rookzones buiten voor de terminal en op het dakterras bij het panoramarestaurant.

Wat zijn de maximale afmetingen van de handbagage?

De afmetingen van de toegestane handbagage zijn vastgelegd door de luchtvaartmaatschappijen en deze regels worden door Airport Weeze gecontroleerd. Dat betekent dat u alleen toegang krijgt tot de gate wanneer uw handbagage niet groter is dan de internationaal vastgestelde afmetingen. Deze regels zijn ingesteld omdat grote bagagestukken in de cabine een onnodig risico vormen. U mag daarom één stuk handbagage per persoon* meenemen en daarbij mag de tas of koffer niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Ook kledingzakken moeten binnen deze afmetingen blijven. Blijkt uw handbagage toch groter te zijn? Dan moet u deze inchecken als ruimbagage. Bij Ryanair geldt bovendien dat uw handbagage met bovengenoemde afmetingen niet zwaarder mag zijn dan 10 kg en u mag daarnaast nog een klein tasje meenemen van maximaal 35 cm x 20 cm x 20 cm. Omdat er niet meer dan 90 stuks handbagage in de cabine passen, wordt overige bagage zonder extra kosten als ruimbagage vervoerd. Meer informatie vindt u hier.
*Exclusief baby’s die op schoot meereizen.

Alleenreizende kinderen
Informatie omtrent kinderen die alleen reizen met het vliegtuig kunt u vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij die de vlucht voor uw kind verzorgt, of via het reisbureau waar u de vlucht heeft geboekt. Wanneer u uw kind alleen wilt laten reizen, dient u contact op te nemen met de betreffende maatschappij. Zij helpen u dan graag verder. Op de begane grond, naast de informatiebalie, vindt u een babycare room waar u uw kind kunt verzorgen.

Fast Track
Door gebruik te maken van de Fast-Track-Lane kunt u sneller door de veiligheidscontrole komen. Wanneer u met een Business Plus ticket reist, is deze service gratis. Heeft u geen Business Plus ticket maar wilt u wel van de Fast-Track gebruik maken? Dan kunt u voor €5 een ticket kopen bij de informatiebalie in de terminal op de begane grond.

Bevinden zich Reisbureaus op de luchthaven?

Op Airport Weeze bevinden zich een aantal reisbureaus, waar u een vlucht kunt boeken of informatie kunt vragen over reizen en aanbiedingen. De reisbureaus vindt u in de terminal op de begane grond. Ze zijn 7 dagen per week geopend. Voor meer informatie klikt u hier.

Gehandicapten – Terminal

De luchthaven is geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit geldt zowel voor het restaurant als voor bijvoorbeeld de baby-care room en het gehandicaptentoilet, dat zich op de begane grond bevindt naast de informatiebalie. Daarnaast is er een lift aanwezig waarmee u de eerste etage kunt bereiken, waar zich het restaurant en panoramaterras bevinden.

Is er horeca op de luchthaven?

Op Airport Weeze zijn diverse horecagelegenheden, zodat er voor ieder wat wils te vinden is. Voor meer informatie kijkt u hier.

Inchecken
Wanneer u met het vliegtuig op reis gaat, is het verstandig op tijd aanwezig te zijn. Zo heeft u ook als het druk is voldoende tijd om in te checken en door de douane en de veiligheidscontroles te gaan. Informeer daarom bij uw luchtvaartmaatschappij hoe laat u aanwezig moet zijn bij de incheckbalie. Doorgaans wordt geadviseerd om twee uur voor vertrek in te checken.

Is er Internet op Weeze airport?

Op Airport Weeze is gratis WiFi aanwezig. Op verschillende plekken in de vertrek- en aankomsthal bevinden zich hiervoor hotspots. U kunt gedurende 60 minuten gebruik maken van gratis toegang tot het internet met uw smartphone, laptop of tablet. Hiervoor dient u op uw apparaat eerst een WiFi-netwerk te zoeken. Vervolgens kiest u “Airport Weeze WLAN”. U gaat daarna naar de startpagina van Airport Weeze WLAN en daar kunt u kiezen voor “FREE WIFI” of voor “Premium WIFI”. De eerste 60 minuten kunt u gebruik maken van “FREE WIFI”. Zo biedt Airport Weeze haar bezoekers de mogelijkheid om per dag een uur lang gratis gebruik te maken van internet. Na 60 minuten kunt u verder gaan met “Premium WIFI”. Hiermee krijgt u een snelle internetverbinding via onze servicepartner BBG, waarmee u bijvoorbeeld ook kunt downloaden of streamen. U betaalt hiervoor €5 voor 1 uur, €10 voor 3 uur of €15 voor 24 uur, inclusief BTW. U kunt dit betalen met uw mastercard of visa, of contant bij de informatiebalie.
Op Airport Weeze zijn ook diverse internetterminals te vinden. Hier kunt u voor €1 per 10 minuten gebruik maken van internet.

Panorama Terras
Bij het Airport restaurant op de eerste etage van de terminal vindt u een panorama terras dat een prachtig uitzicht biedt op de start- en landingsbaan en het luchthaventerrein eromheen. Het panorama terras is vrij toegankelijk en is bij mooi weer de hele dag open. Wilt u meer weten over de luchthaven? Voor geïnteresseerde groepen kan er een rondleiding worden georganiseerd.

Paspoort
Sinds 26 juni 2012 dienen kinderen te reizen met een eigen reisdocument. Dat houdt in dat bijschrijvingen van kinderen in Nederlandse paspoorten, of in reisdocumenten voor vluchtelingen of vreemdelingen niet meer geldig zijn. Afhankelijk van uw bestemming en de leeftijd van uw kind, moet uw kind in het bezit zijn van ofwel een eigen identiteitskaart ofwel een eigen paspoort.

Verzamelpunt
Wanneer u met iemand afspreekt op de luchthaven, kunt u daarvoor het trefpunt gebruiken. Dit bevindt zich in de terminal op de begane grond, bij de informatiebalie.

Veiligheidscontrole
Bij een vliegreis wordt bagage onderverdeeld in handbagage en ruimbagage. Hiervoor gelden specifieke regels, die per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen. Voor meer informatie over handbagage kijkt u onder het kopje “Handbagage”. Wilt u meer weten over het thema “veiligheidscontrole en veiligheid in de lucht”? Kijkt u dan op de website van het Luftfahrt Bundesamt bij de Rijksoverheid, of bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vergaderruimtes
Airport Weeze beschikt over een aantal ruime en goed uitgeruste vergaderzalen. Deze bevinden zich op de bovenverdieping van de terminal, zijn 30 tot 110 m² groot en geschikt voor maximaal 80 personen. In de vergaderzalen beschikt u over WLAN en een beamer en u kunt catering en drankjes laten verzorgen door de horecagelegenheden van de luchthaven. Meer informatie over de vergaderruimtes vindt u hier.